Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Újra Együtt

A Családi Közösség tagjainak ritkán van alkalmuk a találkozásra, ahol csoportjukon kívüli tagokkal is együtt lehetnek. 10.19-én ezen ritka alkalmak egyike volt, amikor jelentős számban gyűltek egybe az esedékes őszi lelki napra. A vendéglátó Jászfényszaru plébánosa és egyben a Papi Közösség tagja, Kiss Gábor atya volt.

2019. október 19-én, Jászfényszarun találkozhattak a Családi Közösség tagjai és a Női Ág néhány tagja, hogy az őszi lelki nap keretében együtt elmélkedjenek az általános felelős pásztorlevelében előzetesen megadott témáról, amely az élő, szerves egyházközség. Mit teszünk és tehetünk egyházközségünk életre keltéséért? Ez az egyik legégetőbb téma a sok közül, amelyek alapító atyánkat foglalkoztatatta.

Úgy véljük, hogy a gondolatok, megélt tapasztalatok megosztása – mint mindig – most is jelentősen viszi majd előre lelkiségünk céljainak megvalósítását; magunk és környezetünk megszentelését.

Sokat jelentett számunkra, hogy vendéglátónk, Gábor atya, Közösségünk Papi ágának tagja mindvégig jelen volt. A közösen elköltött ebéd után közös ügyeinket vitattuk meg. Mindeközben a jelen lévő ifik önálló túrára indultak a Mátrába. Az apróbb gyerekekkel pedig a Női ág gyermekfelelőse foglalkozott.

A nyárias idő, a ragyogó őszi színek és a csodálatos természet látványa tovább fokozta örömünket. Mindannyian feltöltődve távoztunk a nap végén az ország legkülönbözőbb régióiba.

 

DEO GRATIAS!

 

kep