Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Szent Ignác-díjban részesült a Piffkó házaspár

Kép1 SZT Ignác

A Piffkó házaspárt, a Vinculum Caritatis Közösség Családi ágának tagjait, a Magyar Jezsuita Provincia védőszentjeinek, a kassai vértanúknak emléknapján a provinciális – másokkal együtt – Szent Ignác-díjban részesítette 25 éves püspökszentlászlói szolgálatukért. Ennek nyomán válhatott az Életrendezés Háza a Jezsuita Rendtartomány életének és szolgálatának szerves részévé, ahogy azt Vácz Jenő atya az alapításkor megálmodta.

Kép2 SZT

Lukács János SJ laudációja:

Piffkó László éppen 25 éve, 1998. július 25-e óta viszi a püspökszentlászlói Életrendezés Házát. Azóta különböző szerepekben – gondnokként, vezetőként, az ÉH Baráti Körének összefogójaként – gondoskodik odaadással a lelkigyakorlatos házról, amelyet első, már az ÉH-ban töltött születésnapján (1998. december 22-én) a születésnapi képeslap mellé ünnepélyesen „neki adott” Vácz Jenő atya, a ház alapítója, aki később a halálos ágyán is megerősítette szándékát.

Laci és felesége, Böbe még Jászberényben csatlakozott a jezsuita alapítású Vinculum Caritatis Közösséghez. Püspökszentlászlóra költözésüket imádság és a hívás, a küldetéstudat felismerése előzte meg. Jenő atya mellett megismerték és megszerették a lelkigyakorlatokat, az „életrendezés” szolgálatát, amit ő személyes nyitottsággal, állandó rendelkezésre állással, magával ragadó lelkesedéssel végzett. Itt mélyült el a gondviselésre hagyatkozó életstílusuk, amely lehetővé tette számukra, hogy az egyszerű körülményeket elfogadva kezdjék meg családi életüket, majd a gyermekeik felneveléséhez szükséges anyagiakat saját vállalkozást indítva teremtsék elő.

Hűséges szolgálatuk révén, sokféle útkeresés után, tavaly valósult meg Jenő atya nagy álma és vágya, hogy az Életrendezés Háza a jezsuita rendtartomány szolgálatainak szerves részévé váljon. 

Hálásak vagyunk támogató munkájukért!

( /jezsuita.hu )