Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Őszi Családi Találkozó

2016. szeptember 30. és október 1. között Leányfalun tartotta meg a Közösség a Családi Ág csoportvezetőinek képzését, és az őszi családi lelkinapot. 

 

Szeptember 30. péntek délután gyűltek össze Leányfalun a Családi Közösség csoportvezető házaspárjai, a Női Ág azon tagjai, akik a családi csoportokhoz járnak, valamint a Papi Ágból Kiss Gábor atya. Este Baranyi Zsuzsa általános felelős adott tanítást, mely után megbeszélés történt.

Másnap megjöttek a Családi ág további tagjai. 36 felnőtt volt jelen. A gyerekek viszonylag kis számban képviseltették magukat. A nagyobbak, akik kis korukban a három ág közös lelkigyakorlatait még Leányfalun élték át, most nagy örömmel nosztalgiáztak.

 kep2

 

 

A lelkinap programját követően a jelölő bizottság ismertette a nyáron esedékes vezető és tisztségviselő választás jelöléseinek eredményét.

 

A program része volt még a Családi Ág jelenlegi vezetőjének, Kocsis Mónikának születésnapi köszöntése is.

 kep3

 

Délután meghallgathattuk Mihics Attila színes beszámolóját a nyári evezős túráról. Az esti görögkatolikus szentmise koronázta meg az ünnepi együttlétünket, melynek liturgiája nagy erővel hatott ránk. Ráadásul részesedhettünk a ház vezetőjének, Szilágyi János atyának papszentelési, évfordulós, ünnepi áldásában. A napot 20 órakor kezdődően, egy, a Közösség kezdeteit idéző, un. „kép és hangjáték” zárta, melynek számos szereplője a hallgatóság köréből került ki.

 kep4


Akik megtehették, még egy éjszakát töltöttek a lelkigykorlatos házban és csak másnap távoztak a reggeli szentmise után. Úgy érezhettük, hogy valóban az Úr áldása volt az együttlétünkön.