Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Nőegyleti bemutatkozás

Közösségünk Női Ágának egy tagja 2019. november 15-re meghívást kapott Jászfényszarura a Szilágyi Erzsébet Független Segítő Nőegylet Erzsébet-napi összejövetelére. Rendszeresen meghívnak egy-egy szerzetesrendből előadókat, így most a mi Közösségünk ismertetésére vezetőjük, Anita, Gábor atyán keresztül kérte fel Orsit erre a megtisztelő feladatra. 

2019. november 15-én a mi Közösségünk is meghívást kapott a jászfényszarui Szilágyi Erzsébet Független Segítő Nőegylet Erzsébet-napi összejövetelére, ahol az egyes rendi közösségek tagjainak meghívása révén igyekeznek megismerni ezeket a közösségeket és munkájukat, mivel ők is a női hivatással, nőneveléssel foglalkoznak.

Ezért Orsi a Közösségünk bemutatása, a Világi Intézmény küldetésének tudatosítása és saját meghívásának története után  a lehetséges feladatokra próbálta felhívni a figyelmet; arra, hogy a mindennapokban a jó Isten segítségével mi mindenre vagyunk képesek. Ő nem világrengető nagy tetteket vár tőlünk, hanem

hogy a környezetünkben kínálkozó lehetőségeket vegyük észre, a kötelességeinket a lehető legjobban végezzük, járjunk nyitott szemmel és vegyük észre ne csak a testi, hanem lelki éhséget is! Ezzel példát mutatunk a körülöttünk lévőknek, a világnak, még ha látszólag nem is veszik észre.

Egymásba kell kapaszkodni, közösségben lenni egymással és Istennel. Ez erőt és kitartást ad.

Gábor atya hozzászólásában  megerősítette a Világi Intézmények fontosságát, a Közösségünkben kapott irányítás nagyszerűségét és a 3 ág egymásra épülését.

A lelkes csoport aznap a vásárban, saját készítményei eladásával épp egy beteg gyermek javára gyűjtött adományt.

Szeretetüket, nyitottságukat, figyelmességüket Orsi is megtapasztalhatta ezen a délutánon.

Isten áldása legyen fáradozásukon!

 

kep2   kep3