Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Mini Zsinat 2022

2022.05.21-én tartotta meg Közösségünk un. Mini Zsinatát, amelyben lehetőség nyílt, hogy a mindhárom ágra vonatkozó ügyeinket megvitassuk. Értékeltük az előző zsinat óta eltelt 6 év eseményeit, eredményeit és kudarcait is. Ugyanakkor megemlékeztünk a Közösség egyik alapítója és első általános felelőse, Bárány Ilona születésének 100. évfordulójáról.

2022.05.21-én, Dunaharasztiban tartotta meg a Közösség soron következő Mini Zsinatát. A Papi ág vezetője, Láng András atya, mint helyi plébános volt az esemény vendéglátója. 44-en tudtunk jelen lenni, nagyobb részt a helyszínen, és néhányan online itthonról, illetve Brazíliából, akiknek szinkron tolmácsolás biztosította a bekapcsolódást.

Kp3  Kp4 Kp5  Kp6 

A zsinat során kiértékeltük mindhárom ág tevékenységét az előző zsinat óta, ill. még néhány mindhárom ágat érintő közös területet. Kielemeztük, a korábbi zsinati határozatok megvalósítására tett erőfeszítéseinket, az eredményeket és kudarcokat, az egyes ágak létszámának alakulását. A Zsinat véglegesítette a Vinculum Caritatis Közösség Baráti Körébe való befogadás feltételeit, a befogadás szertartását. Döntött arról, hogy mostantól a Közösségbe minden érdeklődőt a Baráti Körön keresztül vezetünk be, több lehetőséget biztosítva számukra, hogy valóban megismerhessék magát a Közösséget, annak lelkiségét és tisztázhassák magukban, hogy mely életállapot az, amire a Mindenható hívja őket. Ezután lesz lehetséges a Közösség fogadalmas tagjai közé jelöltként bekerülni.

Kijelöltük a következő évek pasztorációs munkájának irányát a Vinculum Caritatis által érintett plébániák keretén belül, együttműködve az aktív plébániai tagokkal.

A vinculumos, körünkben felnőtt fiatalokat illetően is új elképzelések fogalmazódtak meg, az ő lelki fejlődésük, meglévő közösségi kapcsolataik megőrzése, erősítése érdekében.

Döntés született a honlapunk arculatának módosításáról és a brazil oldal beindításáról.

Kp7 Kp8 Kp9 Kp10

Délután meghallgattuk a brazil csoport egy tagjának előadását, amelyben a Dél-amerikai Institutum Saecularék helyzetét, szervezeti kapcsolatrendszerét ismertette. Végezetül, az ünnepi szentmisét követően megemlékeztünk Közösségünk egyik alapítójának és első általános felelősének, Bárány Ilonának 100. születési évfordulójáról.

Kp11 Kp13 Kp15
Kp12 Kp14

A találkozó nagyon örömteli volt. Ritkán van alkalma a három ág tagjainak együtt lenni. A piknik alapon biztosított élelmezés bő választéka mellett, a találkozások és beszélgetések bő választéka is növelte a jó hangulatot.

 

Kp16 Kp17 Kp18 Kp19 Kp20

 

Nem mellékesen a számunkra még új, jelentős apparátust igénylő technikai megoldásokkal is elég jól sikerült boldogulnunk, így mindannyian derűs szívvel utazhattunk hazafelé az ország számos távoli pontjára.


ISTENNEK LEGYEN HÁLA!!!