Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Mini Zsinat - 2016. március 12.

A Közösség megtartotta ötévente esedékes zsinatát, mely során kiértékelte a megelőző 5 évét és kijelölte a következő 5 év feladatait. 
 2016.03.12-én tartotta meg a Közösség, esedékes Mini Zsinatát. Az eseménynek Budapesten a XI. kerületi Szent Gellért plébánia adott otthont. A Közösségből 63-an jelentkek meg. Köztük a papi ág 4 tagja Brazíliából ugyancsak 4 és Ausztriából 1 fő. A gyerek csapatot 15-en alkották. Amíg a felnőttek tanácskoztak, nekik lehetőségük nyílt a Feneketlen tó és környéke felfedezésére.  
A zsinat koncelebrációs szentmisével kezdődött, ezt követték az elmúlt 5 évet elemző beszámolók mindhárom ágból. Gazdag, „svédasztalos” ebédben volt részünk amely, a mindenki által hozott élelmekből állt össze. Ennek elköltése után, megvitattuk a jövőre vonatkozó elképzeléseket. Az előkészítésben részt vállaló testvérek, az előzetesen kiküldött kérdésekre érkezett válaszokat összesítették. A felvetett javaslatokat a jelenlévők elé kivetítették. Az élénk vitát követően a zsinat rögzítette a záró határozatokat, és evvel kijelölte a következő 5 év feladatait.

minizsinat 1

 

minizsinat 4

 

Zárszó

Útravaló

„Pusztán jó embereknek lenni is lehet hiba, ha a meghívásunk életszentségre szól. Egyszerűnek és köznapinak lenni is lehet mulasztás, ha a meghívásom nagyszerűségre és kiválóságra szól. Az Istentől kapott tálentumok mértéke szerint kibontakoznom, betöltenem a hivatásomat, azaz jellé válnom. Jézus követése ezen a területen is megvalósítható. Ő nem mutat rendkívüli jeleket, mert ő maga rendkívüli. Neki nem kell varázslatokat végrehajtani, mert ő maga a csoda, Őt nem az ég és a természet jeleit kémlelve kell megérteni, mert ő maga a megértés horizontja. Mai követőinek rendkívülisége abban rejlik, hogy egyedül és csak őt követik. És ez már maga jel.”

(Adoremus 2016.02.17. szerda)