Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Kegyelem áradás a Családi Közösség lelkigyakorlatán

A Közösség Családi Ágának éves lelkigyakorlata 2018. nyarán is Péliföldszentkereszten zajlott.

Ezúttal Székely János püspök atya gondoskodott a felnőttek lelki táplálékáról.

Hagyományosan Péliföldszentkereszten tartotta éves lelkigyakorlatát Közösségünk Családi Ága. Székely János püspök atya a példabeszédek alapján építette fel a tanítást, mely minden részletében új és új szempontokat vetett fel a házasélet és a családi élet megszenteléséhez. A délelőtti szilenciumban lehetőség volt az elcsendesedésre és megosztásra a házastársak között. Délután az aznapi elmélkedések gondolatait mélyíthettük el az Oltáriszentség jelenlétében. A közös zsolozsmák, szentmisék, esti áhitatok az éjszakába nyúló fórumok és személyes beszélgetések egyre növekvő örömmel töltötték el a résztvevőket. A gyerekek hasznos és vidám időtöltéséről az ifi korosztályúak gondoskodtak, és valamennyiük lelki napját a két napig velünk lévő Kutasi Attila atya tartotta, mindenki örömére.

A lelkigyakorlat ígéret megújító, ünnepi szentmisével zárult, melyen a püspök atya mellett a Közösség Papi Ágának, gyóntatásokra érkező tagja, Kiss Gábor atya koncelebrált.

 

kep4kep3 

 

Bár nehéz volt egymástól elválni, de az együttlét kirobbanó öröme, a kapott lelki muníció megerősít mindenkit a küldetése betöltésére.

Istennek legyen hála!!!

 

kep5   kep6

kep7   kep8