Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Ismét együtt a lelkigyakorlatokon

2021 július első és utolsó hetében a Közösség Női és Családi ága is megtarthatta lelkigyakorlatát, amin – a járványügyi rendelkezések enyhítésével – ismét együtt lehettek a résztvevők. A Szilágyi János atya és Gulyás Zsolt atya által biztosított lelki töltekezésen túl, idén az találkozások öröme is betöltötte a tereket. VÉGRE ÚJRA EGYÜTT!!! 

Kp3   Kp4

2021. július 05-09 között tartotta meg idei lelkigyakorlatát a Közösség Női ága Leányfalun. Nem teljes létszámban tudtunk jelen lenni, de voltak, akik online be tudtak kapcsolódni az elmélkedésekbe, így mégis többségünkben részesedhettünk a lelkigyakorlat áldásaiból. Szilágyi János atya – mint mindig – most is nagyon mélyen szántó gondolatokat tárt elénk, amelyekre az év folyamán újra és újra jó lesz visszatérni és megfontolni, átelmélkedni.

Július 26. és 31. között a Családi ág Péliföldszentkereszten tartotta meg lelkigyakorlatát. A szokottnál jelentősen kevesebben tudtak jelen lenni, de így is 60-80 fő között változott a létszám. Gulyás Zsolt atya tanításai a mindennapi kapcsolataink, a kommunikációnk helyes alakításához nyújtott hatalmas segítséget. Az ifjak „beágyazott” lelki napjáról Kutas Attila atya gondoskodott igen hatékonyan. A pénteki ünnepi, ígéret megújító szentmisén egy új jelölt házaspárnak örvendhettünk. A szentmise után pedig már a hangsúly az újra találkozás örömén volt, ami a fürdőzésben, az éjszakába nyúló vidám beszélgetésekben nyilvánult meg. Sok tapasztalatot tudtunk megosztani az elmúlt időszakkal kapcsolatban és sok új ötlet, sok jó gondolat született a jövőre nézve. Hisszük, hogy a megvalósításhoz is megkapjuk a szükséges kegyelmeket.

DEO GRATIAS!!!

                  Kp2  Kp5  Kp8Kp6

Kp7