Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Hivatások éve Brazíliában

„Reméljük, hogy a Hivatások éve segíteni fog minden embert abban, hogy elfogadja Jézus meghívását, mint kegyelmet, és alkalom legyen arra, hogy egyre több szív lángoljon, és a lábak elinduljanak a misszió útján" – sürgette João Francisco Salm.

Vocacao

A harmadik Hivatások évét a brazil Egyházban 2022. november 20. és 2023. november 26. között ünneplik. A kezdeményezés az elmélkedésnek, az imádságnak és a hivatások előmozdításának szentelt első tematikus év 40. évfordulójáról emlékezik meg.

A Püspöki Szinódus a "Fiatalok, hit és hivatástisztázás" című záródokumentumától ihletve, a 2023-as hivatásév témájául a következőket jelölte meg: "Hivatás: kegyelem és küldetés" és „Lángoló szív, láb az úton" (vö. Lk 24,32-33).

A "Hivatás: kegyelem és küldetés" témája – a 78. számú záródokumentum szerint – azon a kijelentésen alapul, hogy "a hivatás valóban a kegyelem és a szövetség ajándékaként jelenik meg, szabadságunk legszebb és legértékesebb titkaként".

A megvilágosító bibliai szöveg: "Jézus hívta és elküldte azokat, akiket ő maga akart” (vö. Mk 3,13-19), segít elmélyíteni bennünk, hogy minden hivatás és küldetés eredete, középpontja és célja Jézus Krisztus személye.