Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Eredményes őszi találkozó Balatonfőkajáron

 

2023.10.20-21-én, Balatonfőkajáron, a Közösség pihenőházában tartottuk meg a szokásos őszi Családi Találkozót. Ennek keretében 20-án zajlott a Közösség felelőseinek éves egyeztető megbeszélése. Ezt követően a Családi ág csoportvezetőinek képzése következett, melyet a Női ág mestere (spirituálisa) tartott. Ez után a Családi ág újonnan megválasztott vezetőinek Tanácsa ült össze, hogy megbeszélje az aktuális kérdéseket, tennivalókat. A fárasztó napot igen jó hangulatú közös mozizás és házisör-kóstolás zárta.

Kép 181219

Kép konyha

Kép 181324

21-én a Családi Közösség lelkinapot tartott. A tanításban az általános felelős a valódi keresztényi elkötelezettség és az életünkben megnyilvánuló gyakorlati materializmus kérdését tárgyalta, amit megosztás követett. Ismét sokat gazdagodhattunk a hallottak nyomán és bőven kaptunk muníciót a következő fél évre.

Kép de

Kép1

Kép igéret

Az összejövetel záró akkordja a helyi templomban tartott szentmisén való részvétel és abban néhány testvérünk ígérettétele volt.

Isten áldása volt az együttlétünkön és az Ő áldását kérjük, hogy a további feladatokat tetszésére tudjuk ellátni és tanúságtevő módon tudjunk élni.