Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

Elbúcsúztattuk Huszár Radmillát

2018.08.21-én elbúcsúztattuk kedves testvérünket, Huszár Radmillát. Közösségünk 11 tagja volt jelen, a Családi Közösséget ketten képviselték, a templom pedig tele volt azokkal a fiatalokkal és idősebbekkel, akik Istent szolgáló életének gyümölcseit élvezhették. Vigassy Mihály atya által celebrált gregorian szentmise és temetési szertartás minden részlete sugározta az ő szeretetüket.
Hálát adunk a Mindenhatónak Radi életéért és hisszük, hogy a derűs, fáradhatatlan, Őt szolgáló, élet elnyeri jutalmát.
Nyugodjon békében!

 

 HuszarRadmilla1

 

Huszár Radmilla, Radi, Radi néni, szép, munkás, örömteli, hosszú élet után most augusztus 1-én adta vissza lelkét a Teremtőnek.

Hivatali munkája mellett évtizedekig segítette lelkiatyjának munkáját, a különböző lelki közösségek formálódását, fejlődését több plébánián. Először a Törökőri Plébánián, majd hosszú ideig a Kövi Szűz Mária Plébánián, végül a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánián. Mindnyájan elmondhatjuk, hogy derűvel és erővel dolgozott, nemzedékek nőttek fel a keze alatt. Hittanórákat tartott, táborokat szervezett, sokaknak segítségére volt.

1992-ben csatlakozott a Vinculum Caritatis Közösséghez. Noha eredetileg kármelita szeretett volna lenni, mire Magyarországon a rendszerváltás után a rendek újraalakultak, világi állása mellett már kialakult sokrétű plébániai munkája is. Szerzetesi hivatását a világban maradva élte meg, ebben a Közösségben tette le fogadalmát a hármas evangéliumi tanácsra.

Szervezői, rendszerezői képessége itt is hamar megmutatkozott. Az alapító vezetővel együtt kialakították a Közösség új irattárát. A berendezések szinte mindegyike ötletességét, és az általa szervezett jó szakemberek munkáját dicséri.

A Vinculum Caritatis Közösség családos ágának lelkigyakorlatain megszervezte, kialakította a fiatalokkal valófoglalkozás rendszerét, módszerét. Amíg a szülők a lelkigyakorlatos előadásokon, elmélkedéseken vettek részt, a gyermekeiknek – közösségi segítőivel együtt – hittanórákat, lelki napokat tartott és szervezett. Nevelésének egyik eredménye az is, hogy ma már természetes, hogy a nagyobbak vigyáznak a kisebbekre, sokféle játékkal színesítve az együttlétet.

Talentumaiból a Vinculum Caritatis Közösség is részesült. Életét jól jellemezte nevének jelentése: ÖRÖMTELI MUNKA. Bölcs hozzászólásai a közösségi összejöveteleken mindnyájunkat gazdagították. Derű és lelki erő jellemezte akkor is, amikor testi fájdalmakkal kellett együtt élnie.

Hisszük, hogy élete beteljesedett, és a mennyben is dolgozik – azaz közbenjár értünk.

 

HuszarRadmilla2