Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

A vinculumos Ifik lelkigyakorlata

2023. 01.20-22. között, Szombathelyen, Székely János püspök atya vezetésével került sor a vinculumos ifik önálló lelkigyakorlatára.

Pénteken este a késői érkezés után még volt erő  a püspök úrban, hogy fogadja a fiatalokat, és ismerkedéssel, valamint a másnapi lelki napra témafelvetéssel töltöttek egy órát. A napot a kápolnában közös esti imával zárták.

A szombat délelőtt elmélkedéssel telt. Az ebédet követően a fiatalok megnézhették a Püspöki Palota Múzeumot. Ezután a Szt. Márton plébánia templomban tartott nekik „idegenvezetést” a helyi plébános. Mint kiderült Szombathely a legrégebb óta folyamatosan lakott település Magyarország területén. 17 órától szentségimádásban vettek részt, mely alatta gyónásra is lehetőségük volt. Ezután családias körülmények között került sor a szentmisére a püspöki kápolnában. A vacsorát követően a püspök úrral együtt, vidám légkörben töltött társasjátékozással telt az este.

Vasárnap az ifi csapat a Székesegyházban vett részt a 9 órai szentmisén. Ezt követően még egy órát tölthettek Székely püspök atyával. Ebéd után újból felkerekedtek. Irány a vasútállomás! Búcsút intettek a városnak. A lelki feltöltődés és az együtt töltött két nap emlékezetes marad és reméljük lesz folytatás.

A püspök atya is így nyilatkozott:

„Nagy öröm volt ilyen csillogó szemű, ragyogó arcú fiatalokat látni!

Komolyak voltak, nyitottak, segítőkészek, vidámak! Máskor is szívesen látom őket!!”

Szombathely 2

Szombathely 1

Istennek legyen hála!    V.I.