Vinculum Caritatis Közösség

Hungary Flag icon 48   Brazil Flag icon 48 

Institutum Saeculare

Világi Intézmény

70 évesek vagyunk

2019.03.09-én emlékezett meg Közösségünk mindhárom ága az alapítás 70. évfordulójáról. Ugyanakkor az Oltáriszentség nevét viselő Közösségünket, kortársunk, Boldog Brenner János vértanú pártfogásába ajánlottuk. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Székely János püspök atya volt. A zenei szolgálatot a Szent István Énekes Iskola diákjai szolgáltatták dr.Czifra Orsolya vezetésével és Faragó Ákos orgona kíséretével.

 

kep10   kep11

 

2019.03.09-én, Máriabesnyőn találkoztak a Vinculum Caritatis Közösség Női, Papi és Családi ágának tagjai, hogy megünnepeljék a Közösség alapításának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból délelőtt ünnepi megemlékezésként „Történeti ízlelgetés” címmel, egy kép- és hangjáték keretében élhettük át a viharos történelmi változások között zajló alapítást. A műsorban az ország minden tájáról érkező tagjaink részt vállaltak és bár próbára, összeolvasásra nem volt előzőleg lehetőség, mégis gördülékeny és élvezhető lett az előadás. Rácsodálkozhattunk az első generáció hősiességére és állhatatos kitartására, de arra is, ahogyan a Mindenható felépíti művét az egyes lelkekben és a lelkek közösségében is.

 

img2

 kep12 kep22  kep3 

  

kep4Ezen a napon a Közösség számára egy másik fontos esemény is zajlott. A Közösségünk Boldog Brenner János vértanú pártfogásába ajánlotta magát. Ő a kommunista diktatúra áldozataként halálakor az Oltáriszentséget elszántan védelmezte. Közösségünk, mint Vinculum Caritatis Közösség, az Oltáriszentség nevét viseli. Számos tagja ugyancsak megjárta a diktatúra börtöneit. Brenner Jánost, mint kortársunkat és ugyanazon üldözés áldozatát, melyet Közösségünk is súlyosan megszenvedett, igen közel érezzük magunkhoz. Így született a gondolat, melyet Székely János püspök úr örömmel felkarolt. Az ünnepélyes aktus a bazilikában, az ünnepi szentmisében történt, melynek főcelebránsa a püspök atya volt. A Közösség papjai koncelebráltak.

 

 

A zenei szolgálatot a Szent István Énekes Iskola diákjai szolgáltatták dr. Czifra Orsolya vezetésével és Faragó Ákos orgona kíséretével.

 

kep5

kep6

 

kep7 kep8

 

Az ünnep végére szervezett büfé ebéd lehetővé tette, hogy a jelenlévők – akiknek ritkán van alkalmuk ilyen nagy számban találkozni – végre kötetlen társalgást, eszmecserét folytassanak.

 

kep9

 

Az ünnepre ugyan árnyékot vetett brazil csoportunk egy tagjának váratlan betegsége, mely miatt nem érkezhettek meg Magyarországra, mégis az érte való összefogásban ismét az Úr végtelen irgalmát és jóságos szeretetét tapasztalhattuk meg.

 

ÁLDOTT LEGYEN AZ ÚR NEVE MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ!

 

Az ünnepségről beszámolt a Magyar Kurír is. A cikk elérhető itt.